Mamakits Online Onderzoek

Het onderzoek MamaKits online is afgerond. Wij bedanken alle deelneemsters voor hun waardevolle bijdrage! Binnenkort hopen wij meer te weten over hoe Mamakits online heeft kunnen helpen bij het verminderen van angst-, somberheids- en stressklachten. Er zullen één of meer wetenschappelijke publicaties verschijnen en daarnaast  zal  er een korte Nederlandse samenvatting verschijnen. Hou de website in de gaten voor meer informatie. 

Mede namens het hele onderzoeksteam,
Hansje Heller

Het onderzoek MamaKits richt zich op zwangerschap en stress

http://www.dreamstime.com/stock-photography-pregnant-woman-laptop-image12305942

Tijdens zwangerschap en bevalling vinden grote lichamelijke en geestelijke veranderingen plaats. Deze veranderingen kunnen gepaard gaan met stress, onzekerheid en zorgen.

Mamakits internet is een wetenschappelijk onderzoek gericht op de ondersteuning van zwangere vrouwen bij dergelijke zorgen en problemen. Dit gebeurt  in de vorm van een zelfhulpcursus waarbij u  wordt begeleid door een ervaren coach. Tijdens de cursus leert u  om problemen en zorgen op een rijtje te zetten en uiteindelijk te overwinnen.

Uit onderzoek onder andere mensen met dezelfde  type klachten is gebleken dat de cursus effectief  is. We weten echter nog niet of de cursus ook helpt en aansluit bij zwangere vrouwen. Het is deze vraag die in dit onderzoek centraal staat.

 

Delen viaShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone